Fallvind

Titel: Fallvind 
Författare: Wahlström och Widstrand 
Utgivningsår: 2022
#5 Doggerland-serien 

Bokens handling 
Två ungdomar hittas döda med bara ett dygns mellanrum i Doggerlands huvudstad Dunker.

Karen Eiken Hornby är föräldraledig och inte alls nöjd med att behöva återgå i tjänst. Särskilt inte för att arbeta ihop med den tillknäppta Astrid Nielsen, som inte vill berätta varför hon sagt upp sig. Snart börjar de dock misstänka en koppling mellan dödsfallen. Frågan är om fler står på tur och varför någon bevakar Karen.

Mina tankar om boken 
Fallvind är den femte delen i serien Doggerland. Vi får återigen möta kriminalinspektören Karen Eiken Hornby, hennes nära och kära samt kollegor inom polisen. 

Precis som i de tidigare böckerna blir Karen inblandad i ett knivigt polisärende och den här gången måste hon samarbeta med kollegan Astrid Nielsen, som vi nu får lära känna bättre. 

Maria Adolfsson är fenomenal på att beskriva både natur och personer. Den fiktiva övärlden Doggerland känns som en verklig plats med sina invånare som många gånger upplevs lika karga som öarna de bor på. 

Styrkan i böckerna ligger inte enbart i de spännande kriminalhistorierna utan lika mycket i de intressanta personporträtten som utvecklats genom seriens gång. Det här är en bokserie som bara blir bättre och bättre för varje bok och Fallvind är inget undantag. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vid avgrundens rand

En ond tid

Jag går nu. Tror jag